ZO KIES JE DE JUISTE TELEVISIE

 

Laat je niet misleiden door onbelangrijke specificaties en hippe verkopers. Anto beeld en geluid helpt je om de juiste televisie te kiezen. 

Als je een nieuwe televisie zoekt, zijn er eigenlijk maar vier dingen waar je op moet letten:

  • Goed beeld
  • Goed geluid
  • De benodigde features en aansluitingen
  • Welke televisie-zenders je wilt

Als je hier rekening mee houdt, zit je eigenlijk altijd goed. En daarna kun je je gaan verdiepen in de details, als je dat wilt.

 

Formaat en vorm – wat wil je en waar heb je ruimte voor?

 

Een grote televisie geeft altijd een betere kijkervaring dan een kleine, en met de HD-standaarden van tegenwoordig hoef je niet meer bovenop je televisie te zitten. De belangrijkste regel is: hoe groter, hoe beter!

Maar ook het design is belangrijk – je televisie moet er natuurlijk ook mooi uitzien als hij uit staat. Of je kiest voor een platte, of een gebogen televisie, dat is echt een kwestie van smaak.

LED, UHD, Qled en OLED – wat is dat nou precies?

 

LED-schermen werken met een soort vloeibare kristallen die vanaf de achterkant verlicht worden door lichtdiodes (LED’s). Hierdoor zijn LED televisies vaak veel platter en hebben ze een erg laag energieverbruik. 

UltraHD, ook wel UHD of 4K genoemd, is het nieuwe hoogtepunt op het gebied van HD. De resolutie van UHD is wel vier keer beter dan die van Full HD-schermen. Je krijgt dus schitterende, gedetailleerde beelden als je naar HD-materiaal kijkt. 

Bij een OLED-scherm geven de individuele pixels zelf licht, net als bij de plasma-televisies van een paar jaar geleden.

 

Antenne, kabel, satelliet of breedband?

 

Het beeld op je televisie moet natuurlijk ergens vandaan komen. In dit digitale tijdperk heb je de keuze uit vier mogelijkheden:

  • Antenne (DVB-T2)
  • Kabel-TV (DVB-C)
  • Satelliet/parabool (DVB-S2)
  • Breedband/glasvezelnet 

Met antenne- en kabel-televisie – en soms zelfs bij satelliet/parabool – kun je de televisie tuner en bijpassende kaartlezer in je televisie laten monteren, zodat je geen aparte tuner en afstandsbediening meer nodig hebt.

 

Gebruik je ogen en gezond verstand

 

Zelfs op de goedkoopste en slechtste flatscreen staan de beste theoretische specificaties, en fabrikanten meten alles op hun eigen manier, zodat je de gegevens niet met elkaar kunt vergelijken. 

Bekijk dezelfde film of dezelfde uitzending op verschillende modellen en vergelijk de bewegingen, de lichte en donkere kleuren op het scherm, de kleurintensiteit enzovoort. Dit zegt veel meer over de kwaliteit dan de technische gegevens.

 

Smart TV – grenzeloos entertainment voor het hele gezin

 

Smart TV is de verzamelnaam voor alle functies van je televisie die gebruikmaken van internet, Wi-Fi of USB. Je kunt bijvoorbeeld de foto’s en video’s op je computer streamen, of gebruikmaken van de geïntegreerde apps (YouTube, NPO, RTL XL,  enz.). 

De meeste Smart TV’s zijn tegenwoordig voorzien van Netflix, maar verder kunnen de Smart TV-features van de verschillende fabrikanten behoorlijk uiteenlopen. 

 

Vergeet het geluid niet!

 

Moderne, superdunne flatscreens hebben geen ruimte voor goede luidsprekers en geven daarom vaak een dun, blikkerig geluid. 

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het geluid van je televisie net zo mooi te krijgen als het beeld. Kom langs bij Anto beeld en geluid en ervaar het verschil. 


Anto beeld en geluid, stolwijk, Krimpenerwaard, Philips, Loewe, Sonos, Sony, Samsung, Heos, Denon, Fibaro, Easyfiks, Easy4ip, Heoswinkel.nl, LG, Sonoro, Forza refurbished, Canal digitaal, Humax, Rebox, service, Stolwijk, Jaap de Vries, Pinell, Oled, Qled,